Woonhuis uitbreiding dakopbouw en renovatie Watergraafsmeer te Amsterdam

Een dakopbouw is niet alleen een kans om uw woning te vergroten, maar geeft u ook de mogelijkheid om eens goed na te denken over uw woningindeling.

Bij het inplannen van een totale woningrenovatie ontstond het idee om de daktoegang te vervangen door een dakopbouw. In de maximaal toegestane ruimte van slechts vier vierkante meter is gezocht naar een zo royaal mogelijke studio in combinatie met maximale daglicht toetreding. De dakopbouw is een soort intieme hemelkamer met aparte badkamer, dakramen en een grote schuifpui naar buiten. Met dit ontwerp kan men optimaal genieten van het wisselende Hollandse weer: bij mooi weer geeft deze hemelkamer toegang tot het eveneens door ons ontworpen dakterras.

Het ontwerp van de totale woning is met natuurlijke producten van opzet en de indeling van 3 verdiepingen  is totaal veranderd tot een praktisch en mooi familie huis midden in Amsterdam opgezet. De dakopbouw is gemaakt van horizontale stroken Cederhout, afgewisseld met grote vlakken van glas.

De indeling van het 3 verdiepingen tellende Amsterdamse pand hebben we totaal veranderd en omgevormd tot een prachtig, maar ook praktisch familiehuis midden in Amsterdam.

Het was een hele uitdaging om binnen de nauwe grenzen van het Amsterdamse bouwvergunningstelstel het uiterste aan oppervlakte te bebouwen. Dit is met de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen naar onze tevredenheid gelukt.

Reviews

“Voor ons Medisch Centrum aan de Molenweg hebben we Tal gevraagd om zoveel mogelijk kamers te creëren voor de vier praktijken op de eerste verdieping.

Zij heeft de praktijk een mooie, moderne uitstraling gegeven. De verschillende artsen hebben hun eigen wensen kenbaar gemaakt en zo is elke praktijk net een klein beetje anders geworden dan de andere praktijken en kunnen de artsen ieder op hun manier in hun praktijk werken. Er zijn inderdaad veel kamers gevormd, zonder dat er een hokkerig gevoel ...

Medische centrum Molenweg