Woonhuis uitbreiding dakopbouw en renovatie Watergraafsmeer te Amsterdam

Een dakopbouw is niet alleen een kans om uw woning te vergroten, maar geeft u ook de mogelijkheid om eens goed na te denken over uw woningindeling.

Bij het inplannen van een totale woningrenovatie ontstond het idee om de daktoegang te vervangen door een dakopbouw. In de maximaal toegestane ruimte van slechts vier vierkante meter is gezocht naar een zo royaal mogelijke studio in combinatie met maximale daglicht toetreding. De dakopbouw is een soort intieme hemelkamer met aparte badkamer, dakramen en een grote schuifpui naar buiten. Met dit ontwerp kan men optimaal genieten van het wisselende Hollandse weer: bij mooi weer geeft deze hemelkamer toegang tot het eveneens door ons ontworpen dakterras.

Het ontwerp van de totale woning is met natuurlijke producten van opzet en de indeling van 3 verdiepingen  is totaal veranderd tot een praktisch en mooi familie huis midden in Amsterdam opgezet. De dakopbouw is gemaakt van horizontale stroken Cederhout, afgewisseld met grote vlakken van glas.

De indeling van het 3 verdiepingen tellende Amsterdamse pand hebben we totaal veranderd en omgevormd tot een prachtig, maar ook praktisch familiehuis midden in Amsterdam.

Het was een hele uitdaging om binnen de nauwe grenzen van het Amsterdamse bouwvergunningstelstel het uiterste aan oppervlakte te bebouwen. Dit is met de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen naar onze tevredenheid gelukt.

Reviews

“It was our pleasure to work with Tal. She is amazing architect who is very attentive for the details, ready to help not only in architectural matters but also in communication with the contractors. Tal is very open, motivated and has a very positive and constructive attitude to sometimes sensitive matters. We can highly recommend Tal for any future projects. “

Fam. Pismenova-Ivanov