Woonhuis Waardhuizen te Amstelveen

Woonhuis

Voor een bestaande twee-onder-een-kap woning op een ruim perceel grenzend aan de Amstelland polder hebben wij een compleet renovatieplan gemaakt. De woning is gebouwd in de jaren ’90 was gedateerd, donker en daardoor niet geschikt voor het gezin met 3 kinderen en veel logées.

Ontwerp

De woning krijgt aan de achterzijde een uitbouw met twee grote schuifpuien richting het mooie uitzicht. Hierdoor vormt de achtergevel één geheel en stroomt er heel veel licht naar binnenVan de oorspronkelijke garage hebben we een ruim gastenverblijf gemaakt met slaapkamer en ensuite badkamer met toilet wat ook op de toekomst is ingesteld (als men slechter ter been zal zijn). De garagedeur  is vervangen door een raampartij.

In de nu ruime en lichte woonkamer hebben we een steunmuur weggewerkt in de design gashaard. Het uitzicht is geheel het huis binnengetrokken door de scheidingsmuur tussen woonkamer en entree door glas te vervangen.

Op de eerste verdieping zijn alle kozijnen door moderne grote beglazing vervangen en is het dakterras nu gemakkelijk te betreden door een draaikiep deur. Er is een ruime inloopkast ontworpen wat samen met de extra ruime ouderslaapkamer en de luxe badkamer een uiterst comfortabele leefruimte voor de ouders creëert.

Op de 2e verdieping zijn nog 2 slaapkamers gecreëerd met daartussen is een kleine ruimte een comfortabele en optisch kloppende badkamer met zelfs een wasmachine en droger.

.

Reviews

“Tal designed the renovation of our home. When we bought it, we knew the livingroom was too smal so we chose Tal to design the extension and complete renovation of the groundfloor. During the building process she was checking the work of the builder and this was a very valuable part of her work for us. Further in the building process she also helped us with redesigning both bathrooms. Tal is very trustworthy and punctual.”
Sandra van Rhijn